Štítky

neděle 11. března 2012

Ovocné zázraky

Ovoce nejen že skvěle chutná, ale je také zdravé. V naší stravě by chybět rozhodně nemělo. Všeobecně je také známo, že ovoce prospívá naší pleti.
Zde pro Vás mám pár typů, jak se dá ovoce využít i na Vaší pleti.
Minule měl článek docela úspěch a psali jste si o pokračování, tak tady je.

Maliny
Prospívají citlivé pleti. Rozmačkáme několik malin a smícháme je s trochou léčebného jílu. Hmotu naneseme na obličej a po 15 minutách ji smyjeme vlažnou vodou. Léčebný jíl zakoupíte v lékárně.

Pomeranče

Prokrví Vaši pleť. Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče a smícháme ji se 6 lžícemi hladké mouky. Hustou kaši rozetřeme na obličej a necháme působit 20 minut.

Melouny
Pomáhají dehydratované pleti. Nakrájíme nadrobno plátek vodního melounu a nakrájené kousky ještě rozmačkáme vidličkou. Slijeme šťávu a dužinu naneseme na obličej. Po 15 minutách dužinu odstraníme suchým ručníkem.

Jahody
Pomáhají unavené pleti. Rozmixujeme hrst jahod a lžičku bílého jogurtu. Přidáme šťávu z limetky. Hmotu necháme půl hodiny ztuhnout v lednici a pak ji naneseme na obličej na 10-15 minut.

Ananas
Pomáhá pleť zjemnit. Rozmixujeme půlku ananasu, přidáme bílek a 2 lžíce syrovátkového prášku. Vše smícháme a masku naneseme na obličej. Smyjeme po 15 minutách.

Avokádo
Na suchou pleť. Rozmačkáme 2 lžíce dužiny a smícháme ji se 2 lžícemi medu a žloutkem. Necháme na pleti působit 15 minut, poté opláchneme.

Děláte si domácí pleťové masky? Obsahuje Váš jídelníček hodně ovoce? Jaké máte nejraději?

2 komentáře:

  1. Já si teda masky spíš kupuju, ale občas taky neodolám a nějakou si splácám doma sama :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já to ovoce radši sním :)) je mi ho škoda patlat na obličej :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!