Štítky

úterý 6. března 2012

Masky pro každého

Sice se všude na internetu dají najít návody na všemožné domácí pleťové masky, ale já stejně tento článek napíšu. Dlouhá léta jsem si doma schraňovala různé výstřižky z časopisů s návody s líčení, tipy na masky, tipy na účesy a podobně, tak ať to má alespoň nějaké využití :-)

Obchody jsou zaplavené mnoha maskami, ale přiznejme si, že všechny jsou nějak chemicky upraveny. Není lepší si masku vyrobit sami doma? Víte co tam dáváte a navíc je to mnohem zdravější, přírodní a také účinější.

Dnes uvedu ty nejdostupnější masky pro každého:

Jablečná maska na vyhlazení vrásek
Nakrájené jablko rozvaříme v šalku mléka a ještě teplou hmotu naneseme na pleť. Po 20 minutách odstraníme

Žloutková maska na rozjasnění pleti
Sícháme 1 žloutek s několika kapkami rostlinného oleje a naneseme na obličej a krk. Překryjeme navlhčenou gázou nebo ručníkem  a necháme působit 20 minut. Poté masku opláchneme vodou.

Vločková maska na vypnutí pokožky
Smícháme 2 lžíce rozemletých ovesných vloček se 3 lžícemi kysané smetany a necháme chvíli odležet. Poté naneseme na obličej a krk a necháme působit 15-20 minut.

Banánová maska na dodání energie pleti
Rozmixujeme 1 zralý banán a smícháme ho s 1 žloutkem a 2 lžičkami panenského olivového oleje. Naneseme na obličej a necháme působit 20 minut. Poté opláchneme teplou vodou.

Medová maska na regeneraci 
Smícháme 1 lžíci medu s 1 lžící glycerinu. Před spaním si směsí namasírujeme obličej a krk a ráno umyjeme vlažnou vodou.

Mléčná maska na osvěžení
Uvaříme 2 brambory v hrnku mléka a poté rozmačkáme. Vlažnou směs naneseme na obličej a necháme působit 20-25 minut. Poté pleť opláchneme převařenou vodou.


Líbil se Vám článek? Měli byste zájem o více článků tohoto typu?

5 komentářů:

  1. Určitě přínosný článek, takové mám skro nejraději, takže uvítám další takové :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, láká mě ta banánová :D

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, určitě budu ráda za další takové :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, ale já přece jen častěji používám ty masky z drogerie :) Velký výběr masek vyrobených převážně z přírodních ingrediencí mají třeba tady, ale je pravda, že oproti nim jsou ty podomácku vyrobené mnohem levnější. Mě docela láká ta banánová, ale jak to tak vidím, tak než ji budu potřebovat, tak do té doby zapomenu, že vůbec nějaká banánová maska na obličej existuje :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!