Štítky

neděle 9. září 2012

Jak jsem se na stará kolena a na konci léta zbláznila...


Zdroj: Google


Neonová móda. Co to je? Ptala jsem se v duchu, když jsem kolem sebe viděla pochodovat puberťačky v zářivých svršcích. Nechápala jsem. Nechápala jsem, jak si někdo na sebe může vzít tak extra fosforový top. Postupem času, během léta, se mi však tyto barvy začaly čím dál více líbit, ovšem na to pořídit si neonově zelené, růžové či žluté tričko, jsem neměla odvahu. Zářící nehty všech kolem sebe jsem tajně pozorovala a začala o nich také v duchu snít J. Jenže jsem stále řešila dilema, že jsem přeci jen na tyto módní výstřelky příliš stará a má práce to stejně nedovoluje.
Ale přišlo mi to tak strašně letní, tak plné života, že jsem nakonec neodolala a před týdnem jsem si pořídila růžový neonový lak. Chápete – teď na konci léta, kdy už se přesedá na podzimní barvy. A v mém věku. Ale musím přiznat, že tento lak ve mně vyvolává skvělou náladu a skvěle také doplňuje každý outfit. Takže tento týden, také v rámci dovolené, mám tento rok asi poprvé a naposled neonově růžové nehty. Snad budou příští rok neonky také frčet :-D

Lak Golden Rose sweet color – odstín 66
Cena: 23 Kč


Létu zdar!!!

pátek 7. září 2012

Nové laky na nehty Essence

Ahojky, chci Vás velmi pozdravit a těm z Vás, kterým začal školní rok přeji mnoho úspěchů :-) A jdeme ke článku...

Jak jste si asi všechny stihly všimnout, před nedávnem proběhla výprodej  kosmetiky Essence, aby ji mohla nahradit nová, možná i lepší kolekce. A jak to tedy je?
Snad všechny už teď máme stojan s novinkami essence prolustrovaný od A do Z a možná jste si i něco pořídili. Já sice teprve 2 laky na nehty ale i tak mi to zatím stačí, abych se právě dnes podělila s Vámi o mé dojmy, takže si nepleťme pojmy J.

2 LAKY na nehty – 2 různé pocity – 1 zklamání, 1 nadšení.

Začněme u toho lepšího a je to lak z kolekce color & go.
1)      Balení – je mnohem lepší než to původní nebo alespoň mně se daleko více líbí, vypadá tak jakoby luxusněji. Původní laky vypadaly moc obyčejně. Ale přiznejme si, balení není rozhodující, daleko důležitější je konzistence, odstín a další faktory. Ale i tak dávám Essence jeden plusový bod navíc. V čem ale plus nevidím je obsah lahvičky, který je větší ( 8 ml ) oproti původnímu ( 5 ml ). Vlastním laků několik desítek, tudíž se mi v životě nepodařilo vypatlat žádnou lahvičku do dna - spíše mi lak vyschnul, takže by mi bohatě stačil původní obsah, ne-li menší. Myslím že nejsem jediná, která se kolikrát nějakým lakem nalakuje pouze 2x a potom jí lak leží v šuplíku. Obsah se zvýšil na úkor ceny, je o 10 Kč větší, což není nic markantního ale cena 30 Kč mi přišla více přitažlivější.:-)
2)      Štěteček – štěteček se Essence povedl. Firma následovala trend Rimmelu a jiných značek a udělala štěteček širší, takže stačí pouze 3 tahy a naše nehty jsou perfektní. Tento štěteček mi strašně moc vyhovuje, další plusové body.
3)      Odstíny – s odstíny mě Essence velmi mile překvapil. Moc se mi líbí, jak pestré barvy, tak i matné. Mnohé bych si sice na nehty já osobně nevzala, ale je to jen tím, že má práce mi pestré a divoké barvy zakazuje, ale jinak se mi velmi líbí. Na léto a na dovolenou jako stvořené.
4)      Konzistence – tak je super. Lak který vám dnes představím kryje už v první vrstvě a schne opravdu bleskově. Skvěle se nanáší a nemám k němu jediné výhrady. Výdrž není zas ale až tak veliká, po pár hodinách práce se začínají špičky nehtů odírat. Výdrž bych porovnala k Rimmel lakům.

A který odstín laku vlastním?

111 english rose – je to starorůžová barva dohněda. Klasika na podzim. Teď už jsem schovala letní barvy do šuplíku a začínám se zásobovat těmito odstíny.




Omlouvám se za foto, ale nafotit pěkně barvu laků na nehtech je pro mě stále TABU :-)


Druhý lak = velké zklamání od Essence. Možná jsem byla moc naivní vůči tomuto laku. Lak který ve tmě svítí, tohle když jsem si přečetla poprvé, zablesklo se mi v očích. Ne, že bych vehementně potřebovala, aby mi nehty ve tmě svítily, ale jen ze zvědavosti jsem jej prostě musela mít. Při další návštěvě drogérie putoval tento lak do mého nákupního košíku. Cena 50 Kč vlastně za ,,nic“, ale touha mít tento výstřelek byla velká. Hned jakmile jsem si jej přinesla domů, nalakovala si nehty a čekala na večer. Já 23 letá ženská jsem byla natěšená  na večer jak puberťačka, před svou první diskotékou.

Na přebalu se píše: ,, Krycí lak na nehty se svítícím efektem. Vyber si svůj oblíbený odstín laku na nehty jako základ a přetři ho lakem na nehty se svítím efektem. Tvoje neht budou svítit ve tmě.“

Jo-jo, mé nehty ve tmě ani nezasvítily. Nakonec jsem se po 14 dnech dozvěděla z jednoho blogu, že je to myšleno pod UV světly. O tom ale na obalu ani v katalogu Essence nepadlo ani slovo. Klamání zákazníka? Řekla bych že ano, protože pouhá zmíňka o UV světlech by určitě neškodila. Ale alespoň jsem poučena pro příště, abych nevěřila všemu jako malá holka.




Přeji pěkný zbytek dne...