Štítky

středa 29. února 2012

Laky Golden Rose

O lacích značky Golden Rose toho bylo napsáno už poměrně hodně. Jedni je chválí, druzí proklínají.  Příjemná je často jejich cena, ty nejlevnější v současnosti stojí kolem 20 Kč ty nejdražší kolem 100 Kč. Dočetla jsem se o nich, že někomu neuschl lak ani za 10 minut, tady bych však tipovala, že šlo o nějaký vadný kus nebo zrovna nějaký špatný lak, protože právě schnutí u laků Golden Rose obdivuji. Když nemám čas sáhnu po této značce, protože vím, že ji mám uschlou v cuku letu. Ano, určitě jste již uhodli, že já se řadím do té první skupiny, a to do skupin těch, kteří laky Golden Rose chválí a jsou s nimi velmi spokojeni. Nikde poblíž laky Golden Rose neprodávají, ale vžedy když jedu do velkoměsta, tak si tak 2 kousky vždy pořídím, protože je mám moc ráda.
Slyšela jsem o nich, že jsou v lacích obsaženy docela ,,špatné" látky, ale ikdyž mi to možná mnozí vytknete, je mi to upřímně jedno, složení na lacích na nehty rozhodně nečtu a ani mě nezajímá. Většinou vybírám podle odstínů a hledat na našem trhu ,,zdravý" lak na nehty, to by bylo něco podobného jako hledat jehlu v kupce sena.
Nejvíce jsem si zamilovala holografickou kolekci. Postupně svoji sbírku holografických laků rozšiřuji, ale musím přiznat, že odstíny jsou mnohdy zcela podobné. Chtělo by to trochu originality, protože v této kolekci jsou nejméně 4 laky do stříbrna, 4 laky do růžovo-červena a tak dále.

Níže Vám představím odstíny holografických laků, které vlastním. Není jich moc, ale doufám, že brzy se rozrostou. Velkým pozitivem je jejich rychlé schnutí, dlouhá výdrž, super konzistence a krásné barvičky, které se na slunci krásně mění - bohužel mě se ta jejich měňavost zachytit nepodařila. Kryjí už ve dvou vrstvách a pokud chcete jemnější barvičky (pouze takový nádech) stačí vrstva klidně jedna.

Tááák tady to máte :-)
Má holografická kolekce


101, 107, 114, 119, 118


Každý lak obsahuje 5,5 ml a strašně moc se mi líbí jejich lahvičky. A teď už k jednotlivým odstínům.



Odstín 101 - Je to taková světlounce růžová barvička s krásnými holografickými odlesky (ale ty mají ostatně všechny laky). Nehty působí velmi jemně, žensky.


Odstín 107 byl můj první holografický lak (také to na něm jde vidět -  téměř smazaná etiketa). Je úplně úžasný. Barvu má dostříbrna a má v sobě všemožné barvičky. Mrzí mě jen, že se mi u všech fotek nepodařilo zachytit tu nádheru, ale bohužel není léto a ani sluníčko. Ale na internetu jsem našla jednu foku, která se realitě docela dost blíží, tak snad se na mě nebudete zlobit, když jí sem vložím (alespoň u tohoto odstínu musím) :-)

PS: Takto září všechny laky - nádhera :-)



Odstín 114 je tmavě červená barvička s tisíci holografickými odlesky. Tu mám také ráda, protože někdy jde až do hněda či rezava. Prostě se mění podle toho jak pohnete rukou :-).

Odstín 119 je tmavě šedá až černá barvička. Tu používám asi nejméně, ale je vážně pěkná. Nepoužívám ji protože nemám moc ráda tmavé až černé nehty a ani k mé práci se takový odstín nehodí. Ovšem to nesnižuje krásu tohoto laku.



A konečně poslední odstín, odstín 118. Je to tmavě růžová barvička, velmi podobná odstínu 101, ale asi o 2 odstíny tmavší a více výraznější. Občas háže i růžovo-oranžové odlesky. Velmi pěkná pro toho, kdo má rád růžové laky na nehty.

Dále vlastním ještě spoustu dalších laků Golden Rose za 22 Kaček. Jsou to většinou univerzální barvy jako bílá na francii, černa jako podklad, klasická červená atd.
Ještě bych Vám však ráda ukázala jeden lak, který je opravdu krásný, ale bohužel jej nepoužívám, protože to je právě ten jeden z laků, který než uschne, tak tady nechám mládí. Koupila jsem si jej hned jak jsem ho viděla u Vienettky. Moc pěkná barva - zlatá, která se krásně leskne atd. No posuďte sami! Opět mi sluníčko však nepřálo, takže pokud chcete vidět lepší barvy zabruste k Vienettce na blog. Jo a ještě je z kolekce fashion color a opět obsahuje 5,5 ml laku.
Tady je můj pokus o vyfocení. :-)


Nevím jestli je tento článek zaímavý, ale snad pro Vás bude třeba přínosem až budete chtít prubnout nějaký lak od Golden Rose. Měla jsem prostě potřebu změnit téma a napsat něco o lacích na nehty a nejen pořád o kosmetice jako takové. Přiznat se ale musím, že to byl nadlidský výkon, protože ikdyž laky na nehty miluju, tak psát o nich mě moc nebaví. Takže mi gratulujte a článek pochvalte (nee, dělám si srandu, klidně i kritizujte), protože jsem ho psala 2 dny. Ufff je to za mnou, mějte pěkný zbytek dne :-) Vaše Daisy

úterý 28. února 2012

28.2.2012

Ahoj, dnes ode mne žádný příspěvek nečekejte. Dnes jsem měla náročný den, už od rána mnoho zařizování a lítání, však to asi každý z Vás zná.
Dám Vám sem však malou ochutnávku, na co se můžete těšit v brzké době.
- Laky Golden Rose
- Pigmenty NYX
- Srovnání odličovacích a čistících ubrousků

Byla bych Vám vděčná za jakýkoliv další námět, pište co by Vás zajímalo. Mám poslední dny krizi a jsem bez nápadů.

pondělí 27. února 2012

Montagne jeunesse - ovocné pohlazení

Máme tu další slíbený článek, a to recenzi na masku od Montagne jeunesse - ovocné pohlazení.
Přepadla mě zase chuť vyzkoušet nějakou novou masku a v tom mi Rossmann hrál do noty, protože měl ve slevě masky od Montagne jeunesse, které jsou všude hodně chválené. Navíc nejsou testované na zvířatech, což také stojí za zmíňku. Drogérie myslím nabízí 6 druhů těchto masek.
Docela dlouhou dobu jsem u regálu s maskami stála a nevěděla kterou si vybrat. Slupovací jsem vyloučila ihned, protože by nejspíše mé suché pleti neprospěly. Čokoládovou jsem už měla a musím říct, že byla velmi dobrá, ale teď jsem přeci jen chtěla vyzkoušet nějakou úplnou novinku. Masku s výtažky z moře jsem také vyloučila, měla jsem ji jednou a je přehnaně parfémovaná, že jsem ji musela smýt předčasně. Smrdí jako ty vůně do vysavače a účinky má nulové.

Nakonec jsem si vybrala masku ovocné pohlazení. Na masce je uvedeno, že čistí póry, což by také neškodilo a ...
Výrobce uvádí:
,,Čistá, svěží a hladká pokožka
Zářete zdravím - naše směs malin, manga, meruněk, broskví a granátového jablka není nápoj, ale je to prostředek, jak Vás dostat do báječné nálady díky svěží, vyčištěné a hladké pokožce."


Moje poznatky:
Po otevření pytlíčku Vás do nosu praští příjemná vůně. Stejně jak to výrobce uvádí na přebalu masky, máte chuť ji sníst. Ta vůně je opravdu velmi příjemná, nevtíravá, svěží. Připomene Vám léto, což já v těchto hrozných dnech docela potřebuji (a kdo asi ne? VždyŤ ta dlouhá zima mě už ničí). Plusem těchto masek také je, že jsou prodávány v poměrně velkém balení, takže jedna maska Vám vystačí i na tři aplikace.
Masku jsem nanášela štětce a musím uznat, že konzistence je opravdu skvělá. Není ani tuhá, ale ani moc tekutá, jako jiné masky, jiných značek. Na obalu je také napsáno, že se má nechat působit 10-15 minut a nebo až do jejího úplného zaschnutí - schne velmi rychle, já jsem ji měla vyschlou asi po 5 minutách. Na tváři jsem ji měla celkem asi 12 minut. A během doby působení cítíte jak se Vaše pleť scvrkává, mně například nešlo skoro ani mluvit :-D.
První negativum, které jsem u této masky shledala bylo její odstraňování. Tím jak zaschla nešla pořádně smýt. Samozřejmě že masku smývám houbičkou k tomu určenou, ale stejně. Musela jsem vyvíjet velký tlak, abych zaschlou masku odstranila.
Po smytí masky jsem pleť jemně osušila ručníkem na pleť a utíkala k zrcadlu pozjišťovat výsledky. :-)

Takto mi maska na obličeji uschla již po necelých 5 minutách
 
Výsledek:
Pleť byla pěkně jemná a hladká na dotek. Na masce je uvedeno, že čistí póry - moje tedy nevyčistila. Samozřejmě každá pleť je jiná, takže je možné, že Vám pleť vyčistí, ale také je dost možné, že na tom budete stejně jako já. Pleť po masce vypadala více méně svěže, zdravě. Nicméně jsem na nose a na čele mezi obočím objevila suchá místa. To se mi stává tedy u každé masky, ale snad někde existují i ry, které mě tak nevysuší. Navíc jsem po odstranění masky cítila i pnutí ve tvářích, takže je nejvhodnější po masce ihned hydratovat krémem.
Masku doporučuji, už kvůli té vůni. Pokud netrpíte na suchá místa jako já, mohla by být to pravé pro Vás, ovšem nečekejte od ní nějaké zázraky. Na svou kolegyni, čokoládovou masku, nemá. Ještě mám v balíčku masku asi  na 2 použití, takže bude testovat dále, třeba to příště bude lepší.

Název: Montagne jeunesse - Ovocné pohlazení
Prodejna: Rossmann
Obsah: 20 g
Cena: 30 Kč
Hodnocení: 3-

neděle 26. února 2012

NYX The runway collection

Rozhodla jsem se udělat menší recenzi na tuto paletku od NYXu z kolekce The runway. Mám ji doma již 2 roky a pokud používám stíny, tak téměř pouze z ní.

Omlouvám se za fotku, musela jsem ji stáhnout z googlu, protože mou paletku jsem se sem styděla dát, jak ji neustále přenáším a házím s ní, tak je na povrchu hrozně poškrábaná. :-/


Začneme obalem, ten je velmi kvalitní a pevný, takže se Vám jen tak nepodaří jej rozbít a to si myslím že je jedině dobře, neboť často si sebou paletky vozíme na dovolené, protože tam máme vše v jednom. Takže se zavazadlem se nemusíte bát praštit. Ale pozor, zase tak podrobně jsem ten test neprováděla :-). Velkou výhodu skrývá paletka ve velkém zrcátku, které uvnitř ní najdete, takže to při svých cestách můžete klidně nechat doma. Součástí je i aplikátor, takže štětec zapomeňte také. :-)

Já jsem si vybrala odstín Versus, protože jsem tehdy, když jsem paletku objednávala ulítávala na fialkových stínech. Ty jsem ale použila snad jednou. Dnes bych volila nějaké tlumenější, nude odstíny, ale nevadí.


Tato paletka obsahuje jak nude hnědé odstíny, tak i ty fialkové, takže je to docela dobrá kombinace - celkem 10 krásných stínů.


Jednotlivé stíny se dají docela dobře kombinovat, takže snadno vytvoříte moc pěkné líčení očí. Já nejvíce (což je ostatně i vidět) používám hnědé odstíny. Kombinuji většinou tmavší se světlejším a jsem moc spokojená. Navíc jsou všechny odstíny dost pigmentované, narozdíl od jiných stínů, jiných značek.

Odstíny:
Mám to nafocené, ale dalo mi to zabrat, navíc nejsou zrovna příhodné podmínky pro focení, ale dělala jsem co sem mohla.





1) Je to světlounká přírodní meruňková barva, která se skvěle přizpůsobí oku a výborně vypadá v kombinaci s odstínem č.2

2) Matná hnědá barva. Vypadá přirozeně, neobsahuje žádné třpytky, takže se hodí na denní líčení.

3) Světlounce hnědá barvička s drobnými shimmery. Používám ji nejčastěji. Vhodná na večerní líčení v kombinaci s odstínem č. 4

4) Tmavě hnědá barvička se shimmery. Dodá oku hluboký pohled.

5) Černošedá barva se shimmery. Tu jsem snad ještě nepoužila, nemám ráda zas tak tmavé odstíny, ale možná by se dala použít ke kouřovému líčení očí.




Nyní se dostávám k fialkovým odstínům paletky.

6) Tmavě fialová až vínová. Teno odstín se mi líbí ze všech odstínů fialové nejvíce. Vypadá luxusně, ale pokud jste podobně nešikovní jako já, tak vaše oko bude po nalíčení vypadat jako byste dostali pěstí. Proto ji nepoužívám.

7) Pravá fialová barva. Taková ta pastelová. Jak už jsem zmínila několikrát tyto fialové stíny už nepoužívám, ale vypadá docela pěkně.

8) Růžovofialková barva s drobným shimmerem. Teď mě napadlo, že by se skvěle hodila na Valentýnské líčení na které dělalo hodně blogerek tutoriály. Ovšem já růžovou nemusím, a to ani na očích :-)

9) Světlounce fialová se shimmerem. Je docela nenápadná, ale zase mi připadne, že spíše taková bárbínkovská. Co na plat, třeba k tomuto stádiu něldy dospěju :-)

10) A konečně 10 odstín paletky. Ten používám také hojně a to v kombinaci se 3 a 4 odstínem. Je to taková champagne barvička s jemným shimmerem. Moc pěkná, tu zbožňuji.


Zmínit bych ještě měla jejich výdrž. Mě vydržely i bez báze docela dlouho, teď s bází až do večera. Používám bázi od ELFu. A s bází jsou ještě více pigmentované, takže vřele doporučuji.

Této paletce nemám co vytknout. Je opravdu super, kvalitní obal, zrcátko, aplikátor a moc pěkné a dobře pigmentované odstíny. Takže za mě ANO. Jen si trošku klepu na čelo, proč jsem si tenkrát zvolila ty fialové odstíny, ale alespoň jedno patro paletky používám dost často a... ...a stíny skoro neubývají.

Paletku seženete v USA, ale i na různých e-shopech. Já jsem ji kupovala na mimibazaru za poměrně slušnou cenu.

sobota 25. února 2012

Můj první balíček z Honkongu

Včera mě paní listonoška mile překvapila, když mi donesla balíček, který jsem ani nedoufala že tak ,,brzo" příjde. Před časem, vlastně zhruba před 14 dny jsem si objednala na ebay nějaký šperk a čekala jsem ho tak za měsíc někdy v březnu. Včera ráno jsem si na něj tak jakoby mimo vzpomněla a za chvilku zvonek a balíček u mě. Takže půjdu směle objednávat dál.
Akorát co mě zarazilo bylo, že jsem na obálce kromě své adresy našla i email a telefonní číslo. Setkaly jste se s tím také???? Kde je nějaká ochrana osobních údajů???



A tady už, co jsem si objednala. A teď se podržte, víte na kolik mě tento skvost vyšel? Na 42 Kč, no nekupte to :-)


A ještě mě moji milí napadlo, zeptat se Vás zda byste měli nějaké konkrétní přáni na článek nebo recenzi. Tak pište a já Vám, pokud to bude v mých silách, Vaše přání ráda splním :-). Přeji pěknou sobotu!

pátek 24. února 2012

Mary Kay - TimeWise hydratační gelová maska s regeneračním účinkem

Dnes Vám přináším zhodnocení nové pleťové masky od Mary Kay.


Mary Kay o ní píše:
,, Nová TimeWise hydratační gelová maska s regeneračním účinkem v sobě zahrnuje 10 účinků obnovujících pleť, 10 minut hýčkání.
Minimalizuje viditelnost pórů
Udržuje vlhkost pleti
Okamžitě hydratuje
Uvolňuje napětí
Vyhlazuje
Uklidňuje
Zpevňuje
Zjemňuje
Vyživuje
Čistí
Získejte nejnovější přípravek z řady TimeWise, který okamžitě hydratuje pleť, udržuje životodárnou hydrataci a pomáhá Vaší pokožce maximalizovat každou kapku vody, takže Vaše pleť vypadá svěží a mladší"

Sama osobně jsem si nebyla jistá, jestli tato maska není určena spíše starším ročníkům, nakonec jsem si ale řekla proč ji nevyzkoušet. Byla jsem hlavně zvědavá, jestli má opravdu těch 10 účinků, jak tvrdí. Potom by se totiž stala dokonalou maskou.
Na stránkách Mary Kay patří mezi nejoblíbenější produkty a byla také doporučena asociací vizážistů a stylistů ČR.

Mé poznatky:
Na tuto masku jsem byla nesmírně zvědavá, jestli opravdu zaručí těchto 10 účinků. Po rozdělání vzorku jsem si nebyla jistá jestli takové množství vystačí na celý obličej, protože opravdu to bylo skoro NIC. Po rozetření to ale stačilo, na celém obličeji byla slabá vrstva této gelové revoluční masky. Maska má účinkovat 10 minut - 10 minut hýčkání. Já jsem si tedy až tak hýčkaná napřipadala, ale to není podstatné. Musím uznat, že vůně je docela příjemná a i při roztírání působí maska velmi příjemně. Po 10 minutách jsem masku odstranila a utíkala se podívat na výsledky do zrcadla.

A tady je výsledek:
Póry byly možná trošku menší, ale nic převratného se nekonalo.
Jestli maska udržela vlhkost v pleti, to bohužel nepoznám, ale na nose a na čele se mi objevily sušší místa.
Zda maska okamžitě hydratuje - viz.výše u vlhkosti.
Uvolněné napětí jsem též nezaznamenala.
Pleť mi opravdu pěkně vyhladila.
Měla jsem ji i docela barevně sjednocenou.
Zpevnění jsem nezaznamenala - asi to bude ale tím, že mám pleť ještě docela mladou a pevnou.
Zjemnění jsem zaznamenala opravdu velké. Pleť byla na dotek velmi příjemná. Měla jsem nutkání se stále hladit :-D
Zda mi maska mou pleť vyživila nepoznám, snad by to bylo prokazatelné po vícero použitích.
Čištění bylo nulové - pleť byla ve stejném stavu jako před nanesením masky.

Výsledek? 750 Kč bych za 85 ml této masky rozhodně nedala, protože jsem u ní nezaznamenala žádné účinky, které by neuměla jiná drogérková maska. Možná to bylo tím, že mám pleť mladou a maska je určena starším ročníkům, ale i kdyby. Čekala bych alespoň to vyčištění pleti či minimalizaci pórů. Ani jedno se nedostavilo.
Pokud se Vám nechce utrácet zbytečně peníze, napište si Mary Kay o vzorek této masky. A poté dejte určitě vědět, jak na Vás působila a zda fungovala.
Čekala jsem opravdu revoluční masku, ale bohužel. Snad brzo najdu tu která mě oslní.

24. 2. 2012

Tak jsem tady. Konečně jsem svůj blog přetáhla na blogspot. Snad se mi tu s Vámi bude dařit. Ty nejdůležitější příspěvky jsem přesměrovala na blogspot. Zbytek starých článků si můžete přečíst na mém starém blogu, jehož adresa je:

Na blogspotu se mi více líbí to, že se můžou moji čtenáři přidat k pravidelným čtenářům a celkově je blogspot oblíbenější. Takže Vás tu srdečně vítám a jak jsem již uváděla na blogu, budu ráda za jakýkoliv komentář, protože určitě to všichni znáte - záčátky jsou nejtěžší. A je hodně těžké se na to nevykašlat, když Váš blog čtou dva lidi. Ale já jsem se zařekla, že to vydržím :-). Tak buďte první kdo můj blog kometujete nebo první kdo se přidáte k mým pravidelným čtenářům :-) Budu se těšit a snad to spolu vše zvládneme :-)

středa 22. února 2012

5 favoritů měsíce prosinec

Vystaveno 17. 1. 2012
Je sice už půlka ledna, ale i tak opožděně píšu o svých 5 nej výrobcích měsíce prosince.

1) Rtěnka Rimmel lasting finish by Kate - odstín 03

Tato rtěnka je super, krásný odstín a také skvělá výdrž. Poslední dobou jsem si oblíbila nude barvu a tahle rtěnka je jednička.


2) Ryor - dvoufázový odličovač

Už jsem ho jednou měla, ale ráda jsem se k němu opět vrátila. Je to super odličovák, který odlíčí úplně všechno. Po většinu roku používám pouze ubrousky (já barbar), ale tento odličovák mám moc ráda. Jen moc rychle ubývá :-(.


3) Norkový výživný krém

Nevím, zda změna mé pleti byla opravdu způsobena tímto krémem nebo jen dobrým obdobím, ale i přesto jej chi doporučit. Po 14-ti dnech používání se má pleť hodně zlepšila, že jsem mohla chodit bez makeupu. Po zlepšení jsem já nešťastnice krém přestala používat a před několika dny se má pleť vrátila do starých kolejí, takže opět startuji 14-ti denní regenerační kúru tohohle krému. Pleť mi vydržela krásná zhruba měsíc. Je ale hodně mastný, takže se hodí hlavně na noc.


4 + 5) Tvářenky ze základní řady E.L.F.

Asi v půlce prosince jsem si pořídila své první dvě tvářenky od značky E.L.F.. Nejdříve jsem váhala zda zvolit tvářenku ze studio řady za nějakých 90 Kč nebo ze základní řady za 40 Kč. I přesto, že jsem na tvářenky ze základní řady četla mnoho negativních recenzí, rozhodla jsem se, že to risknu. A udělala jsem dobře. Jsou opravdu úžasné. Jde s nimi vytvořit jak jemná vrstva, která nejde ani vidět, tak tváře jako marfuša :-D.Otvírání mi také vyhovuje. Mám odstín Coy, který je takový chladnější a odstín glow, který tváře hezky rozjasní.
Ovšem pokud se podíváte na fotku, uvidíte, že odstín Glow je rozbitý na maděru. Ano. Ale domnívám se, že je to moje vina, protože jsem byla zrovna na cestách a s kosmetickou taštičkou nejednou ,,břinkla" o zem. Moje smůla. Ale i přesto jsem do obou tvářenek zamilovaná, mohu je jen a jen doporučit a přemýšlím o koupi dalších odstínů.


To je vše přátelééé! :-)

Miluju nákupy

Vystaveno 23. 1. 2012

Ahojte,
miluju nákupy...A to ať jsou sebemenší, každá věcička mě neuvěřitelně potěší a ještě více, když nakoupím výhodně! Dnes jsem jela na do města pouze na otočku, ale pár věcí jsem si přeci jen koupila.

Můj dnešní nákup

Největší radost mám z těch dvou krasavců úplně nalevo. Krásné pilníky z F&F se 70% slevou. Jeden mě vyšel pouze na 13 Kč, a to už je výhodná koupě. Navíc mají moc pěkný design. Ten ve starorůžové barvě obsahuje navíc zlaté třpytky.

Další věc, která mě potěšila je časopis Glanc s dárkem. Obecně mám tento časopis velmi ráda, jelikož není drahý, je velmi zajímavý, vždy mě překvapí už jeho obálka a občas i milý dárek. Z Glancu už mám tašku, kabelku, stíny a teď konečně i pruhovanou šálu. Všechny dárky jsou moc pěkné a řekla bych, že i poměrně kvalitní na tu cenu. Dlouho jsem po městě sháněla šedo-černou kombinaci šálky, protože byla všude vyprodaná, ale nakonec jsem ji ulovila. Tím nechci říct, že by ostatní nebyly pěkné - jsou, ale k ničemu by se mi nehodily :-(. Glanc nabízí ještě šálu v modro-bílé a ve fialové kombinaci. Cena je 29 Kč. Tak pospěšte, ať ještě nějakou ulovíte! :-)


A pokud jste jako já milovníci gumových medvídků Haribo, tak pospěšte do Tesca, neboť tam mají ve výprodeji 300 gramové vánoční balení těchto medvídků. Já už mám během psaní tohoto článku půlku snědlou. Mňam!
Na fotce ještě vidíte pohled nebo chcete-li kartičku s novou řadou OD cATRICE ,,Get the Hidden world look!". Tyto propagační kartičky mám velmi ráda, perfektně se mi hodí na nástěnku :-).
A co tato kolekce obsahuje?
Pěnové oční stíny Made to stay soufflé v růžové a hnědavé barvě, prosvětlující bázi, Pěnovou tvářenku (která mě zaujala, ale zdá se mi moc růžová - výrazná) a tekutý metalový lesk na rty. A jedno malé překvápko od Catrice super krásné kapesní zrcátko! Otevřené jsem ho neměla ale desing se mi velmi líbí. Je roztomile malé a má krásné krémové, koženkové pouzdro. A cena? Tuším že 95 Kč.

A poslední věc kterou jsem si dnes koupila je tato pleťová maska z drogérie Rossmann.

Tento týden mají pytlíčkové masky od Rival de Loop v akci za 15 Kč. Už kdysi jsem od nich nějaké masky měla a co bych k nim řekla? Neurazí - nenadchne. Tato maska je s mlékem a medem. Dále obsahuje olej z ořechu macadam a olej z mandlí. Slibuje udržení vlhkosti v pleti a má podporovat přirozeně regenerační proces. Tak uvidíme. Až vyzkouším, podám hlášení! :-)

To je pro tuto chvíli vše, mějte krásný den! Daisy

Moje sbírka laků

Vystaveno 21. 1. 2012
Ahojky,
laků nevlastním nijak hodně jako jsem viděla u některých jiných blogerek, ale podle mého dost. :-) Nevlastním ani žádné drahé laky, ale obyčejné z drogérek, stejně je pořád střídám a každou chvíli se mi líbí něco jiného, proto nevidím důvod, proč kupovat extra drahé laky s dlouhou výdrží, když si nehty nejradši lakuji co 3 dny.
Některé laky mám proto, že se mi opravdu líbily a některé zase proto, že byly ve slevě a nechte je tam že :-). Vlastním laky, s kterými jsem se ani jednou nenalakovala, laky, kterými jsem se lakovala jednou a laky, kterými se lakuji neustále.
Zde Vám přináším fotky mé sbírky i s jejich popisky. Některé fotky jsou moje vlastní, některé stažené z internetu, protože focení v tomto počasí je opravdu boj.



Začnu se zpevňovačem na nehty od Four seasons. To je naprostá jednička mezi laky. Mám už 2 lahvičku a nemůžu si jej vynachválit. Nejenže nehty zpevní, ale zanechá je ještě navíc krásně lesklé a zdá se mi, že vytváří vzhled gelového laku, proto jej používám jako top coat, když si dělám barevnou francii. Kdybych se měla vzdát všech laků na nehty a nechat si pouze jeden, bude to právě tento zpevňovač.

Essence colour & go - space queen - to je opravdu královna mezi laky. Je to báječný top coat na jakýkoliv lak. Obsahuje třpitky, které se přizpůsobí každému laku a vytváří také dojem gelového laku. Pro mě už nepostradatelná lahvička :-)

Rimmel lycra pro - 362 barely there - tento lak jsem si pořídila ve výprodejovém stojanu v drogérii Rossman za nějakých 40 Kč a byla to úžasná koupě. Tento lak jsem si velmi rychle zamilovala, a to nejen díky jeho zesíleného štětečku, kterým se lak nanáší na nehty přímo pohádkově, ale také díky jeho nude barvě s jemnými třpitečkami. Schne také velmi dobře, takže za mě určitě doporučuji!

Essence nail art special effect topper - hello holo. Toto je krásný třpitivý lak se stříbrnými a holografickými odlesky. Jako samostatný lak se moc nehodí, ale na nějaký podlak je skvělý. Já s ním dělam francii a špičky s tímto lakem vypadají naprosto úžasně. Je to jeden z mých oblíbenců.



Essence nail art twins - troy. Toto je dvojčátko k podkladovému fialovému laku. Já jsem si jej ale zakoupila samostatně, neboť mě zaujal jeho vzhled. Lak má krásné fialkové, zlaté a modré odlesky. Pěkně se třpytí a já jsem si ho koupila zase na špičky nehtů při francii. Samostatně vypadá dost bídně, ale o to mi stejně vůbec nešlo. Navíc se prodává jako top coat na fialový lak, takže pro samostatné lakování není ani určen. Super výdrž, akorát při tom odlakovávání mě berou všichni čerti :-)

Essence nail art twins - louise. Toto je další dvojčátko od Essence. Opět jsem si jej koupila samostatně. Na jednom blogu jsem totiž viděla černě nalakované nehty a na nich právě tento topper. Vypadá to opravdu úžasně, nebo ještě s červeným podlakem. Tento lak obsahuje větší částečky než lak předešlý. Výdrž srovnatelna s ,,troyem" a odlakovávání bohužel také.

Essence Vampire´s love - the dawn is broken. O tomto laku asi netřeba moc psát, protože už o něm bylo napsáno mnoho. Jedná se o lak z upírovské limitky od Essence. Lak je šedivý se stříbrným shimmerem. Neurazí, nenadchne. Výdrž docela dobrá, odlakovávání také. Někomu kdo hledá takovou zimní neutrální barvu by mohl vyhovovat. Bohužel je ale tato limitka již stažená z prodeje.

Essence Vampire´s love - true love. Opět se jedná o upíří kolekci, kterou již v obchodech nenajdete. Opět o něm bylo napsáno mraky recenzí. Mně se jeho barva velmi líbí, obsahuje totiž také drobný shimmer a ten já mám moc ráda. Vadí mi ale, že tmavé laky nehty zabarví, takže když pak chcete použít třeba lak světlý, tak to nevypadá pěkně. To ale není problém pouze tohoto laku.



Laky na výše uvedeném obrázku jsem si koupila víceméně proto, že jsem je tam prostě za těch 9,90,- nemohla nechat. Jinak tyto tmavé barvy moc nemusím. Lakovala jsem se pouze s jedním jednou jedenkrát. Všechny jsou z kolekce multi dimension. Já jsem vyzkoušela poslední z nich an špičky nehtů při francii - kryje již v první vrstvě, odlakovávání také dobré.
9. midnight rocker
10.spicy
11.must-have
12.trendsetter


Další skupinka laků je také téměř netknutá. Pořídila jsem si je, když Gabriela Salvete měnila obaly, tudíž staré výrobky vyprodávala, jeden za 9,90 Kč. Nechte je tam! Barvičky jsou to pěkné, mají i solidní výdrž, ale nejsou to barvy, které bych nějak osobně zbožňovala.


Catrice London. Tento lak jsem si pořídila teprve před několika dny a opět z toho důvodu, že to byla výhodná koupě. Musím ale říct, že je to krásná žlutá, tlumená barvička. Kryje ve dvou vrstvách. Odlakovává se také skvěle. Na léto si myslím, že to bude bomba lak.

Catrice New York. Stejně jako předešlý lak od Catrice, mě i tento stál 9,90 Kč. Ještě jsem se s ním však nestačila nalakovat, takže uvidíme.

Essence colour & go - Choose me!. Tento lak mě v regálu drogérie doslova nadchnul, po nalakování jsem z něj již takovou radost neměla. Je na mě tmavý a moc táhne do modro-zelena. Nevím sice co jsem čekala, ale už ho nepoužívám.

Nyc - Battery park purple. Krásný fialový lak, skvělá výdrž, rychlé schnutí. Je to můj oblíbený lak na léto, takže určitě vřele doporučuji.

V mé sbírce najdete ještě asi další dvacítku laků, ale ty s odpuštěním již zveřejňovat nebudu. Jsou to staré laky nebo laky, které vůbec nepoužívám, takže se na ně jen práší. Myslím že pro představu tento malý výčet stačí. Ještě bych podotkla, že mám hodně ráda holografy od Golden Rose, ale o těch až příště. :-)
















Moje štětce

Vystaveno 17. 1. 2012



Ahoj čtenáři,
Musím se Vám přiznat, že donedávna jsem byla trošku kosmetický ,,flákač". Sice ještě trošku jsem, ale už jsem si alespoň doladila svou výbavu štětců. A teprve teď jsem poznala, že vystačit si jen se dvěma podprůměrnými štětci jsem mohla jen já. Ale jsem ráda, že jsem to napravila a právě teď Vám představuji moji sbírku štětců + recenze k nim.

Ještě pro začátek bych podotkla, že nevlastním nějak extra drahé štětce, ale štětce, které mi vyhovují a zdají se mi dobré. Samozřejmě můj subjektivní názor. Někdo by mi mohl oponovat, že když jsem nepoznala štětce od MACu, tak nemám co říkat o kvalitě, ale i přesto....


Začnu zleva.

Má největší štětcová láska. Stipple brush z řady studio od E.L.Fu. Kdo nevyzkoušel nepochopí. Když jsem si jej objednávala, myslela jsem si, že se s ním ještě další měsíc budu muset učit pracovat, ale opak byl pravdou. Když jsem jej poprvé vzala do ruky, tak mi to s ním šlo, jak se starým známým :-). Je opravdu perfektní a kdo váha, zda si ho objednat či ne - běžte do toho! Štětec má dvojí štětinky - bílé, delší a černé kratší. Makeup se na pleť nanáší buď ,,ťupkováním" nebo krouživými pohyby. Skvěle se do pleti zapracuje a ta potom vypadá velmi přirozeně. Už žádné špinavé ruce od makeupu a maska na obličeji - to je Stipple brush!!!


Druhý je štětec na pudr z řady studio od E.L.Fu. Ten je sice celkem dobrý, ale mě moc nevyhovuje. Sice se pyšní pozitivními recenzemi, ale právě tady platí, že každému vyhovuje něco jiného. Občas s ním pudr nanesu, ale to opravdu jen velmi sporadicky.
Je docela hustý a nabírá (podle mého) strašně málo pudru na to, aby tvář perfektně zmatnil.

Třetím je štětec na tvářenku ze základní řady od E.L.Fu. Jedna recenze špatná, druhá dobrá, co z toho si má člověk vybrat? Já jsem to riskla a nelituji. Tak jako se mi nanáší tvářenka nyní, tak se mi ještě nikdy nenanášela. Perfektně se s ním dá stínovat. Nanáší dostatek tvářenky, nepadají z něj chlupy - co víc si přát? A za neuvěřitelných 39 Kč. Skvělá koupě!


Čtvrtý štětec je také ze základní řady od E.L.Fu a jedná se o štětec na makeup. Já jsem si ho objdnala jen tak z recese. Za 39 Kč?! Proč ne. Zas tak špatný není, ale kdo poznal stipple brush, tak už pro něj nic nebude tak dobré. Makeup se s ním dá nanést celkem dobře, ale chce to více šikovnosti a více času, protože štětec občas dělá šmouhy, takže je třeba makeup pořádně do pleti zapracovat. Ale ideální je tento štětec na nanášení masek. Už ho nedám z ruky!

Další je štětec z Rossmana za 89 Kč - štětec na pudr. Je hodně hustý a velký. Myslela jsem si, že až mi příjde štětec na pudr od E.L.Fu, tak tento někam zahodím, ale jsem ráda za to, že jsem to neudělala. Protože jsem na něj už zvyklá a pudr se mi s ním nanáší úplně super, takže ho používám směle dál. Nevím jestli Vám bude také vyhovovat, ale za mě je perfektní.


Další štětec z Rossmana. Už ani nevím kolik stál, snad 40 Kč?! Štetec na tvářenku. Do té doby, než jsem si pořídila štětec na tvářenku od E.L.Fu, tak jsem si myslela, že je celkem dobrý, ale teď?! Propadák. Hustý, silný, škrábe... Tvářenka se s ním nanáší docela špatně a pak máte na tvářích velké fleky, protože je strašně hustý a velký. Za mě palec dolů!


Vějířový štětec z Oriflame. Cena?! 109 Kč. Tdy zase jednou Oriflame udělal menší podvod na lidi, když napsal ,,vějířový štětec na pudr". Myslela jsem si bůhví co nepříjde a přišel štětec vějířovitého tvaru s pár štětinami. Tímto by pudr nenanesl vůbec nikdo. Jedná se totiž spíše o oprašovací štětec. Nic naplat, alespoň ho tedy používám na to oprašování očních stínů.

Další 2 štětečky jsou opět z Rossmana a cena byla nějakých 20 Kč za jeden. Jsou určeny na oční stíny. Asi to nebudou úplné jedničky, ale mně stačí. Stíny používám pouze občas a stejně je nanáším prstem. Tento štěteček použiji pouze v závěru líčení, když chci stíny trosku spojit a skrýt přechody mezi nimi. Jeden štěteček používám na multifunkční líčidla v tubě od E.L.Fu.


Poslední štěteček na obrázku je opravdu jen takový vtípek. Používám ho tak jednou za půl roku, když se mi slepí řasy a podobně. Už ani nevím odkud ho mám, je nejspíš skoro stejně starý jako já, ale mě stačí. :-)


Ještě jsem Vám zapomněla nafotit kabuki brush od E.L.Fu. Mám ho, ale je úplně nový, ještě jsem ho nezačala používat. Jen jsem ho asi jednou vyzkoušela, ale zatíkm mu nepřišla na chuť.


Pokud vlastníte nějaké štětce a záleží Vám na nich, nazapomínejte na jejich čištění!
Já štětce po každém použití čistím přípravkem od E.L.Fu, který stojí 87 Kč. A alespoň tak trochu o ně každý den pečuji. Stačí přípravek nastříkat v potřebném množství na ubrousek a štětcem po něm jemně přejíždět a kroužit do té doby, než štětec nebude čistý.
Jinak jednou týdně by se měli štětce pořádně vyprat. Buď jemným šampónem nebo tekutým mýdlem. Nezapomeňte je ale sušit štětinkami dolů, aby do rukojeti nenatekla voda. V žádném případě je nesušte na topení, ale volně na vzduchu.

Zde je zmiňovaný přípravek od E.L.Fu.


Snad se Vám článek líbil. A jaké používáte štětce Vy????

Co skrývá můj kosmetický košíček

Vystaveno 22. 1. 2012
Ahoj,
dnes jsem se Vám rozhodla prozradit, co skrývá můj kosmetický košíček, respektive košík s dekorativní kosmetikou.
Dekorativky jsem dříve měla docela dost, což znamená x stínů, 6 makeupů, pudry a podobně. Toho jsem se postupně zbavila a teď mám jen opravdu to, co využiji a co potřebuju. Je to tedy má veškerá kosmetická výbava, co se dekorativky týče, pokud nepočítám schované pigmenty NYX a asi 2 stíny, které nepoužívám.

Postupem času jsem si v dekorativce oblíbila výrobky, které kupuji stále dokola. Proč zkoušet a hledat stále něco nového, když už jsem našla to, co mi vyhovuje? Sice mě občas hlodá zvědavost a touha vyzkoušet něco nového, ale většinou odolám.

Dekorativku si nekupuji nějakou drahou, ale klasickou drogérkovou v celkem přijatelné cenové hladině. Do nedávna jsem totiž byla studentka, tak peněz na nějakou spešl kosmetiku moc nebylo a ani teď není, ale jak říkám našla jsem si výrobky, které mi vyhovují a jsem s nimi spokojená.
Myslím že i v levné kosmetice se dají najít dobré a kvalitní výrobky, jen to chce trochu více času a hledání :-). Navíc nemám moc ráda blogy, kde některé blogerky recenzují nebo píší o kosmetice, která je pro obyčejné lidi vzdálená na tisíc mil, protože ne každý má možnost koupit si makeup za tisícovku, tvářenku za 800 a podobně. Samozřejmě nic proti nim, je to můj názor. Pokud bych na to měla, možná si tu drahou kosmetiku také kupovat budu, ale zatím bohužel ne.

Ale teď už k té mé kosmetice...

Tohle je všechna má dekorativka. Já vím vypadá to naházené, ale ve skutečnosti je to celkem přehledné. Mám tyhle košíčky strašně ráda, protože se mi vlezou do šuplíku, můžu je kdykoliv vytáhnout a mám jednotlivé věci pěkně uspořádané - zvlášť laky na nehty, zvlášť dekorativku a podobně.


Od určité doby jsem začala používat pouze tónovací krémy, protože jsem zjistila, že vlastně na mé pleti nepotřebuji nic zakrýt, jen ji potřebuji sjednotit. Začala mě štvát maska na tváři, protože jsem (já neználek) používala snad nejhutnější makeup. Takže jsem přešla v tónovacím krémům. Nejvíce mi vyhovuje klasický Dermacol 2in1. Mám ho v odstínu light, což je nejsvětlejší odstín, je super na léto, ale teď bych přece jen potřebovala ještě trošku světlejší. Bohužel Dermacol světlejší nevyrábí, což si myslím že je docela škoda, protože by tím získal určitě více zákaznic než má teď. Na vánoce jsem dostala tónovací krém Dermacol se shimmerem. Ten je také dobrý ale zdá se mi, že teď na zimu je tam těch shimmerů trochu moc. Snad na léto bude lepší, uvidíme.
Jinak jsem vyzkoušela tónovací krém od Baley, který je sice fajn, krásně voní, ale vzala jsem si tmavý. A stejně mi Dermacol vyhovuje více. Pak jsem ještě vyzkoušela tónovací krém od Alltery a ten za mě teda ne, příšerně páchne a krytí ani sjednocení pleti se vůbec nekonalo.


Jeden makeup přece jen vlastním a to tento od Gabriely Salvete. Používám ho sporadicky už asi 3 rok a je to má třetí lahvička. Na tento makeup bylo napsáno spousta negativních recenzí, ale mně vyhovuje. Je velmi lehký, lehce kryje, příjemně voní a výdrž má také solidní. Stojí nějakých 150 Kč a za mě mezi makeupy jednička. Možná bych ho spíše přirovnala k tónovacímu krému, zkuste, za vyzkoušení nic nedáte a třeba Vám sedne stejně jako mně. I když tato značka neoplývá bůhví jakou kvalitou, tento makeup mě příjemně překvapil.


Tak tohle je už hodně provařená věcička mezi blogerkami a veřejností vůbec. Báze pod makeup. Mám ji ještě z dob, kdy jsem používala makeup a opravdu s ní to byla jedna báseň. Nyní mi už jen leží v šuplíku, protože ji pod tónovací krém ani výše zmíněný makeup netřeba dávat. Pokud ale používáte klasický makeup, tak tohle by Vám ve Vaší výbavičce nemělo chybět. Stojí tuším 160 Kč, ale opravdu neprohloupíte.


Abych se přiznala, korektor moc nepoužívám a ani pro mě není nějak důležitý. Vlastním tuto korekční tyčinku od Manhatnu, kterou jsem si nepořídila proto, že ji potřebuji, ale proto, že mě vyšla na nějakých 20 Kč. Takže ji mám a občas ji použiju, ale nepovažuji to za věc, bez které bych se neobešla.


Pudr a tvářenka od Dermacolu s reliéfem krajky.

Pudr mám už asi po čtvrté, ale poslední dobou jsem zjistila, že strašně rychle ubývá. Nevím čím to je, ale vydrží mi zhruba měsíc a to se ani nijak extra nepudruji, ale odstín mi vyhovuje, tak proč pátrat po jiném. Ikdyž mám zálusk na pudr stay mate od Rimmel, ale nemám odvahu do něj jít ikdyž je hodně chválen. Jednak mě nebaví vybírat odstín, protože jen málokdy se strefím a zadruhé jsem dosud měla s kosmetikou Rimmel jen samé špatné zkušenosti.

Tvářenka je super, je dvoubarevná jak je vidět na obrázku a vybrat si můžete, tuším, že ze 4 variant. Navíc jedna věc, která určitě potěší, mám ji už přes rok a při denním používání téměř nic neubylo - celkem zázrak, co říkate?!



Tvářenka s bronzerem od Essence. Koupila jsem si ji ve výprodeji za 29 Kč a je určena pro brunetky, co já jsem :-). Myslím, že jsem ji měla i v oblíbených výrobcích měsíce, ale časem mě trošku zklamala. Nejen že hodně práší, ale nemá ani bůhví jakou výdrž. Sice vytvoří na tvářích pěknou barvičku, ale za 3 hodiny tam už nic nemáte. Ale na léto na přirozené líčení třeba k vodě se bude hodit.


Tvářenky Elf jsem zmiňovala v některém z nedávných článků. Jsem s nimi moc spokojená. Vlastním odstín Coy a Glow a uvažuji o dalších. Jen malá informace pro Vás, kdo ji ještě nezaregistroval - od 1.února se v e-shopu elfí kosmetiky bude zdražovat, takže pokud máte na něco zálusk a chcete ušetřit, objednejte si zboží včas.



Multilíčidla v tubě od ELFu. Jedním slovem jsou báječná. Hlavně na léto, protože teď v zimě používám maximálně spotlight (první zleva), a to jen v případě, že jsem nevyspalá a vypadám unaveně - tahle tubička mě vždy rozzáří. Pozor ale na ně, obsahují hodně shimmeru, tak abyste to nepřehnali! Mnoho zákaznic si stěžuje, že jim z nich vytéká voda, nepříjemně páchnou a jedním slovem patří do koše. Můj názor je ale jiný. Například ze spotlightu mi v životě nevytekla ani kapička vody. Z ostatních pouze, když jsem je rozbalila poprvé, teď už nic, ale i tak s nimi pro jistotu před každým použitím zatřepu. Takže koho by odradila pouze ta voda, tak si myslím že se bát nemusí. Jinak parfemace mi také nepříjde nějak nesnesitelná, prostě taková klasika - neurazí:nenadchne. Nejvíce doporučuji právě spotlight - super rozjasňovač, když už nic jiného.



Báze pod oční stíny ELF. Tu ještě nějak extra otestovanou nemám, protože poslední dobou používám oční stíny velmi málo. Ale když jsem ji použila pod stíny na ples, opravdu vydržely. Také na ni bylo napsáno tolik chvály, tak nekupte to, vždyť to skoro nic nestojí. Mám ji v odstínu nude a určitě i po těch pár zkušenostech co s ní mám, můžu doporučit!



Oční stíny Gabriela Salvete pořízené ve výprodeji za 19 Kč, nekupte to. Takové výhodné koupě mě vždycky strašně potěší, proč kupovat drahé výrobky, když je můžu mít levně :-). Stíny jsou klasika, vlastně jsem skoro se žádnými stíny neměla nikdy problém. Pigmentace je také super.



Paletka očních stínů z časopisu Glanc. Už jsem o nich jednou psala, jedním slovem jsou super! A za 29 Kč :-D.



Paletka očních stínů NYX The runway colection, odstín Versus. 10 skvělých očních stínů, skvělá pigmentace, skvělá výdrž i bez báze. Tyto stíny můžu jedině doporučit. Nejvíce používám ty dohněda. Sehnala jsem je na mimibazaru myslím za 170 Kč, už ani nevím. Ale pokud něco od NYXu sháníte, určitě na mimibazar mrkněte, najdete tam spoustu prodejkyň, které zahraniční kosmetické výrobky nabízi. Ale na co bych chtěla upozornit, pokud budete na mimibazaru nakupovat, vždy si nejdříve přečtěte u prodejkyně komentáře od zákazníků a tak, abyste poté nebyli nepříjemně překvapení.



Konečně má trojice tužek na oči. V tomhle mi stačí docela málo. Černá tužka od Miss sporty, byla tenkrát tuším v nějakém balíčku spolu s řasenkou, mám ji už x let a musím říct, že má skvělou výdrž a sytou černou barvu.

Další tužka je z Oriflamu, má hnědo-bronzovou barvu. Měkkou konzistenci. Hodí se jak na linky, tak se dá i rozetřít místo stínů. Také skvělá koupě.

A poslední je Essence z limitky Mettalic - světle bronzová barva. Už jsem se o ní jednou na blogu také zmiňovala. Lituju, že jsem si jich nekoupila víc, protože nevím co budu dělat až mi dojde. Jedním slovem je úžasná. Essence by ji měla zařadit do stálé kolekce.



Mé dvě řasenky. Obě jsem dostala na Vánoce. Už se celkem stává pravidlem, že každý rok dostnu 2 řasenky. Loni to byly Colosálky (žlutá a fialová) od Maybelline. Letos tyto. Ikdyž jsem si původně brousila zuby na Maybelline one by one, tak nakonec jsem skončila u těchto.
Niveu jsem dostala k nákupu výrobků nad 200 Kč. U nás se běžně neprodává, ale tuším, že v Německu ano. Je voděodolná a má prodlužovat řasy, což se ji perfektně daří. Musím říct, že na prodloužení řas nejlepší řasenka, kterou jsem zatím měla. Jen je potřeba odličovat něčím, co funguje i na voděodolný makeup. Za mě 1 - škoda jen že se u nás nedá koupit.
Řasenka od Astoru pro mě byla překvápku. Vůbec jsem řasenku nečekala, ale potěšila. Má sytou černou barvu a řasy pěkně zvýrazní.
V současné době (stejně jako loni) střídám tyto dvě řasenky. Zatím u mě ale vede Nivea.:-)

To je pro dnešek vše. Tyto dlouhé články mě vyčerpávají. Dnes jsem si udělala nové nehty, takže se můžete v brzké době těšit na fotky a navíc pro Vás testuji 2 výrobky na vlasy od Baley, takže se máte na co těšit.
Zatím ahoj